Vaihdevuodet luonnollisesti-kirja

Varpu Tavin, joka on yksi Suomen luetuimmista terveystietokirjailijoista, mainio kirja: Vaihdevuodet luonnollisesti

Vaihdevuodet ovat luonnollinen osa naisen elämää, joillekin ne ovat helpommat kuin toisille. Osa naisista muuttuu tultasyökseviksi lohikäärmeiksi, toiset uupuvat ja korkokengät vaihtuvat huopatossuun.

Tässä kirjassa on kiinnostava kattaus koko hoitokirjosta, jota vaihdevuosien mukanaan tuomiin oireisiin voi soveltaa; ayurvedaan, kiinalaiseen parannustaitoon, eurooppalaiseen luontaisparannukseen sekä yrttiterapiaan niistä hormonikorvaushoitoihin ja kirurgiasta homeopatiaan. Tällä laajuudella ei aihetta ole suomenkielisessä kirjallisuudessa käsitelty. Kirjan tiedot pohjaavat tutkimustietoon sekä vanhoihin hoitoperinteisiin.

Teksti on höystetty Varpu Tavin Aasian matkakertomuksilla kung fu -kouluista ja niissä harjoitetuista Qigong menetelmistä. Miltä tuntuu nukkua kivikovalla patjalla ja herätä jo ennen kukkoa tekemään aamuharjoitukset.

Kirjasta löytyy myös vaihdevuosiin soveltuvat venyttelyharjoitukset, mitä ruokalautasella olisi hyvä olla ja mitä ei, aromaterapia, yrtit kuin joogaliikkeet esitellään kirjassa, jolloin niitä voi omatoimisesti kokeilla. Sinällään kirja on myös laajuutensa puolesta mainio hakuteos, johon voi palata useammankin kerran.

Opus onkin veikeä sekoitus tietokirjaa ja matkakertomusta. Joka kohdentuu naisen elämän käänteentekevään vaiheeseen.

On hyvä, että CAM-terapioista ja omatoimi-hoidoista kirjoitetaan ja jaetaan tietoa. Sekä kerrotaan muistakin kuin lääketieteellisistä hoitomenetelmistä, jotka toki myös löytyvät kirjasta.

Varpu Tavi on filosofian maisteri ja terveystietokirjailija, jonka kirjailijan kokemus näkyy tässä kirjassa hyvällä tavalla.

Katsaus sisällysluetteloon:
Akupainanta, aromaterapia, ayurveda, DHEA, endorfiini, estrogeeni, foolihappo, fytoterapia, hathajooga, hiilihydraatit, insuliiniresistenssi, kiinalainen perinnelääketiede, kuppaus, luontaistuotteet, meditaatio, melatoniini, plasebo, psyykkiset oireet, Qigong, restoratiivinen jooga, taiji, vulvodynia…
Ja hyvin paljon muuta.

 

Kustantaja: Docendo 2020.
Sivuja 223
ISBN: 9789522917362
Julkaistu: 2020-01-01